Головна Культура На Львівщині стартує проєкт збору книжок для областей, які постраждали внаслідок російської...

На Львівщині стартує проєкт збору книжок для областей, які постраждали внаслідок російської агресії

Проєкт «Вільні читають українською» приурочили до 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, розпочинається Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!».

Його головна мета – поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях, які постраждали внаслідок російської військової агресії.

Ініціатори заходу – Уповноважений із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту «Єдині», студентських мовних омбудсменів та Асоціації Проєкт спрямований на покращення психоемоційного стану людей, які перебувають під щоденними ворожими обстрілами, а також на підтримку читання українськомовної літератури з метою підвищення соціальної активності та свідомості громадян, популяризації української мови, використання її у повсякденному житті.

За словами Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня, за час повномасштабного вторгнення знищили понад 180 мільйонів українських книжок.

«Тож маємо об’єднатися, щоб максимально швидко відновити книжкові фонди. Нація освічених переможе!», – зазначив посадовець.

Запрошуємо свідомих жителів Львівщини долучитися до Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською!». Для участі необхідно зареєструватися за покликанням: https://bit.ly/3V4e5Qf.