Головна Культура На Львівщині відзначать 156-річчя від дня народження Михайла Грушевського

На Львівщині відзначать 156-річчя від дня народження Михайла Грушевського

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові» у четвер, 29 вересня, запрошує на відзначення 156-ї річниці з дня народження видатного українського історика, голови Української Центральної ради Михайла Грушевського та 120-ї річниці з часу побудови вілли Грушевських у Львові.

У програмі заходів: покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському (проспект Шевченка) об 11:00 год. та урочистості у Львівському музеї Михайла Грушевського (вул. Івана Франка, 154), початок о 16:00 год..

У музеї презентують унікальний раритет з родинної бібліотеки видатного історика, учня Михайла Грушевського Івана Крип’якевича, а також авторські графічні роботи Романа Петрика «Львівська вілла Грушевських».

Крім того, до уваги відвідувачів – лекція «Михайло Грушевський. До історії новітніх досліджень»: наукові сходини» і відкриття виставки «Сучасне грушевськознавство із фондової збірки музею».

«Поговоримо про історію розвитку грушевськознавства, його витоки, сучасний стан  та перспективи. До участі та обговорення запрошені знані дослідники і видавці спадщини Михайла Грушевського: Леонід Зашкільняк, Ігор Мельник, Лідія Веремієнко, Роман Кушнір,  Степан Гелей, Мирон Капраль», – розповіли в музеї.