Головна Культура На Львівщині стартувала молодіжна акція Модель ООН 2018

На Львівщині стартувала молодіжна акція Модель ООН 2018

13 квітня приміщенні Українського Католицького Університету стартувала Всеукраїнська молодіжна акція «Модель ООН 2018».

Модель Організації Об’єднаних Націй – це майданчик для відтворення діяльності найбільш впливової організації світу та обговорення міжнародних викликів для учасників з усієї України, що представлятимуть інтереси 85 держав світу. Темою цьогорічної всеукраїнської моделі є «Цілі Сталого Розвитку».

«Молодь – це дія та постійний рух. Останніми роками кожен на своєму місці впроваджує зміни. Ми усі хочемо жити в Україні, яка буде гідним партнером світової спільноти. Цього ми можемо досягти разом. Будь-який шлях починається з мрії, пам’ятаймо, що будь-яку мрію ми можемо реалізувати спільними зусиллями», – зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Всеукраїнська молодіжна акція «Модель ООН 2018» триватиме протягом трьох днів. За цей час учасники перетворяться на дипломатів і навіть змінять громадянство, аби відтворити діяльність справжніх комітетів ООН – Ради безпеки, Комітет з питань роззброєння, Комісія з кримінального правосуддя та попередження злочинності. Кожен комітет має свою окрему тему до обговорення.

В межах цьогорічної Моделі організатори проведуть симуляційну історичну гру «Невідома війна 1918» спільно з громадською організацією «Граніт».

Окрім цього, в межах відкриття заходу також відбудуться перші в Східній Європі LvivMUNTalks з експертами з різних сфер оборони та розвитку держави, в тому числі Державної служби фінансового моніторингу, ІТ, Національної Поліції, історичної сфери тощо.