Головна Культура Надбужанський вокальний гурт «Надбужанки» презентував альбом колядок

Надбужанський вокальний гурт «Надбужанки» презентував альбом колядок

Щирі та чуттєві різдвяні колядки – відомий надбужанський гурт «Надбужанки» презентували перший студійний альбом під назвою «Коляда-колядка», над яким працювали понад два роки.

Вокальний дівочий гурт у складі чарівних надбужанок: Ірини Лаврін, Оксани Піджарко, Вікторії Підгірної, Ольги  Маркевич, Ірини Коцюруби та Христини Грабінської досяг високої майстерності у виконанні пісень, продовжує активну участь у багатьох мистецьких та благодійних заходах.

Привітати колектив із першим студійним альбом завітав перший заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин. Він подякував виконавицям за високу творчу майстерність, наполегливу працю та піднесення рідзвяного настрою та побажав усім, напередодні різдвяних свят, злагоди у домівках, любові, успіхів та реалізації планів і задумів.

Створення дівочого колективу розпочалось з серпня 2014 року. Вперше «Надбужанки» заявили про себе на концерті відомого гурту «Пікардійська терція». На сцену Буського РНД вийшов новий невідомий гурт, у складі якого були 4 учасниці: Оксана Піджарко, Ірина Лаврін, Христина Грабінська та Мар’яна Грушицька. Для гармонії звучання колективу бракувало голосів, тому згодом до його складу долучилися ще дві виконавиці: Ольга Маркевич і Вікторія Підгірна. А після трагічної загибелі Мар’яни Грущицької до колективу приєдналась Ірина Коцюруб.

У 2015 році молодий вокальний колектив «Надбужанки» виступили з ініціативою зібрати кошти для двох сімей військовослужбовців Бущини, які безвісти зникли під час ракетного обстрілу українських військових російськими окупантами біля селища Зеленопілля Луганської області.

Надбужанський вокальний гурт «Надбужанки» презентували альбом колядок

Гурт активно бере участь у різних фестивалях колядок, всеукраїнських концертах та конкурсах. «Надбужанки» тісно співпрацюють з відомим надбужанським релігійним гуртом «Куди йдеш», разом виконують низку пісень.

Як розповіли дівчата, над записом різдвяного альбому працювали понад два роки. До нього увійшли 14 відомих колядок у новому музичному вирішенні і маловідомі перлини народної творчості.

«Студійний різдвяний альбом – це можливість подарувати собі та своїй родині атмосферу затишку і тепла різдвяних свят», – розповіли дівчата.

За створенням та обробкою альбому, колектив дякує студії звукозапису «Кантелена» (м.Львів) та особисто Маркіяну Лозовому, який був оператором та режесером першого кліпу, що був відзнятий наприкінці 2020 року.