Головна Культура Піккардійська терція їде до Буська

Піккардійська терція їде до Буська

У неділю, 28 вересня, о 16,00 год гімн Небесної сотні "Гей, пливе кача…" у акапельному виконанні "Піккардійської терція" звучатиме на сцені районного Народного дому. До Буська відомий український гурт завітає у рамках акції на підтримку українських захисників Вітчизни.

"Піккардійська терція" вже заспівала для золочівців. "Сказати те, що їх спів був чудовим, майже нічого не сказати. Це було ідеальне виконання. Кожен, хто прийшов на концерт, мав нагоду відчути справжнє мистецтво, – розповідає директор Буського РНД Ганна Грушицька, яка побувала на концерті і під впливом почутого і побаченого запросила "піккар-дійців" до нас. – Це вечір гарної

музики, поезії і спогадів про Героїв, які загинули за волю і соборність нашої держави. Цей концерт також і на підтримку Української армії та наших вояків … ".

Кожна мати розуміє, що виховує сина не для того, щоби відпускати на війну, будь-який чоловік не хоче загинути на чужині, сестра чи брат не готові втрачати найближчих. Сьогодні вже важко уявити собі прощання з Героями якимось іншим твором, аніж "Пливе кача по Тисині…". Людина, яка написала цю пісню, перепустила її через серце. Тому із автором в унісон плачуть сотні тисяч людей. Нагадаємо, що це українська лемківська народна пісня (є припущення, що вона має закарпатське походження), вперше була опублікована українським композитором і фольклористом Задором Д.Є. у збірці "Народні пісні підкарпатських русинів" 1944р. Широко відомою у виконанні гурту "Піккардійська терція" пісня стала в 2014 році, під час подій Європейської революції в Україні. Вперше вона прозвучала на Майдані Незалежності в січні після смерті білоруса Михаїла Жизневського, який одним з перших загинув у боротьбі зі злочинною владою. Його друзі знали, що "Гей, пливе кача" є його улюбленою піснею і тому ввімкнули її під час прощання з ним. Через сильне смислове і емоційне навантаження твору її продовжили співати в пам'ять за загиблими, трохи з часом вона стала неофіційним гімном загиблих активістів Євро-майдану (Небесної сотні). Квитки на концерт "Піккардійської терції" можна замовляти заздалегідь за телефонами: 2-11-06, (067)7457678.