Головна Культура Поетеса Наталія Коваль зі села Задвір’я презентувала свою першу поетичну збірку

Поетеса Наталія Коваль зі села Задвір’я презентувала свою першу поетичну збірку

Сьогодні у Буську відбулась презентація збірки «До мене повернулась душа» надбужанської поетеси. 

Це перша поетична збірка Наталії Коваль, куди увійшла поезія про кохання, патріотичні мотиви про народ, про наболіло на душі, плинність життя та спогади про дитинство. Книгу видали львівському видавництві «Каменяр».

На презентації книги завітали заступник голови Буської районної ради Роман Фурда, заступник голови Буської РДА Тарас Дума, директор львівського видавництва «Каменяр» Дмитро Сапіга, а також поціновувачі поезії.

Поетеса Наталія Коваль зі села Задвір’я презентувала свою першу поетичну збірку«Талант до поезії Наталії передав її батько Іван Коваль, – зазначає директор Буського ЦБС Іванна Якимишин. Це була шанована людина в районі, який у 1988 році першим заснував і очолив осередок Народного руху України в селі Задвір’я. Він написав книжечку, що носить назву «Цвіт пахне медом».

Під час заходу авторка зізнається, що на вірші її надихає кава. Навіть має вірш про каву.

«Коли наступають дуже емоційні моменти в житті, напливають спогади, чи бачу краплини дощу, я просто переходжу у такий стан душі, коли я їх просто чую і записую, – розповідає Наталія Коваль. – Тому і назва така: «До мене повернулась душа»».

Поетеса Наталія Коваль зі села Задвір’я презентувала свою першу поетичну збіркуНа думку авторки, саме творчість їй допомагає пережити усі негаразди. Для присутніх поетеса зачитала поезію зі збірки, що вийшла, а також із нової, яку планує незабаром також видати.

На слова авторки її юна землячка Юлія Дума виконала пісню про Україну.

Присутні представники районної влади привітали Наталію Коваль з дебютом, побажали творчих успіхів та подарували квіти разом із пам’ятними сувенірами.

На завершення заходу, директор львівського видавництва «Каменяр» Дмитро Сапіга подарував Буській районній бібліотеці низку різних книжкових видань, що вийшли друком.