Головна Культура Бущани організували у Львові виставку творів Софії Караффи-Корбут

Бущани організували у Львові виставку творів Софії Караффи-Корбут

Ретроспективна виставка оригінальних робіт нашої землячки, художниці – графіка Софії Караффи-Корбут, відкрилась у виставковій залі Львівського Палацу мистецтв.

Виставку організував відомий громадський діяч, шістдесятник Богдан Горинь, який впродовж багатьох літ підтримував щирі, теплі стосунки з художницею.

Буська делегація у складі Л. Ціхоцької – начальника відділу культури Буської РДА, Куткірського сільського голови Р. Желізка, І.Стефанюка, Л. Огороднік та І.Іваськіва привітала п. Богдана букетом літніх квітів, таких яскравих та барвистих, як малюнки пані Софії. Відкриття виставки для багатьох стало відкриттям ще однієї грані таланту непересічної мисткині. Звикли, передовсім, до її класичних графічних робіт, а тут – такі яскраві та барвисті малюнки, таке розмаїття мистецьких жанрів!

РОЗМАЇТТЯ МИСТЕЦЬКИХ ТВОРІВ СОФІЇ КАРАФФИ-КОРБУТ

Л. Ціхоцька у виступі на конференції розповіла про вшанування пам’яті бущанки у рідному краї. Зауважмо, що модератором багатьох добрих справ ставши розпорядник спадщини мисткині Ст. Валько. Роман Желізко доклав чимало зусиль до створення у селі Куткорі музею славної землячки. І.Іваськів власним коштом встановив меморіальну плиту на освітньому закладі села, видав календарі із зображенням художниці і сувенірну поштову марку. У Краєзнавчому музеї міста Буська чільне місце займає експозиція, присвячена талановитій жінці.

 

Роботи над створенням музею у селі Куткір тривають…