Головна Культура У Львівській обласній раді відкрили експозицію робіт художника Олександра Рося “Наш край”

У Львівській обласній раді відкрили експозицію робіт художника Олександра Рося “Наш край”

Сьогодні, 29 серпня, у Львівській обласній раді відбулася презентація виставки “Наш край” відомого українського художника, кераміста та живописця Олександра Рося. До експозиції увійшли 33 мальованих олійними фарбами полотна, більшість з яких створені під час художніх пленерів Українськими Карпатами.

«Олександр Рось завдяки своїй художній творчості вражає не лише майстерністю, але й глибоким відчуттям краєвидів і національної ідентичності.

Такі виставки розвивають культурні ініціативи в області, стимулюють інтерес до мистецької творчості серед громадськості. Вони також сприяють відродженню та збереженню культурної спадщини України, розширюють можливості для взаємодії між художниками та глядачами, а також мотивують до підвищення міжнародного визнання української сучасної культури», – наголосив під час презентації в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

Олександр Рось народився у 1963 році в Білій Церкві, здобув художню освіту у Львівській національній академії мистецтв. Він є учасником понад 100 групових виставок як в Україні, так і за кордоном, а також провів 10 персональних виставок своїх робіт.

«Символічно, у День вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, презентуємо експозицію «Наш край». Цю виставку присвячую українським захисникам, нехай вона стане символом незламності українського народу», – акцентував Олександр Рось.

Ознайомитися з роботами автора та оглянути експозицію можна упродовж місяця в холі Львівської обласної ради (м. Львів, вул. Винниченка, 18).