Головна Культура У Львівському музеї історії релігії презентують фотовиставку «Рапсодія Карпат»

У Львівському музеї історії релігії презентують фотовиставку «Рапсодія Карпат»

У четвер, 18 липня, у Львівському музеї історії відбудеться презентація фотовиставки «Рапсодія Карпат», автором якої є фаховий поліграфіст та священник Андрій Афтанас.

Андрій Афтанас – настоятель храму Різдва Богородиці ПЦУ у смт Щирець, що на Львівщині.  У 1985 році закінчив Поліграфічний інститут імені І. Федорова, а згодом Духовну семінарію. Учасник всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсів, володар нагород.

Протягом трьох років отець Андрій фіксував українські Карпати з неймовірними пейзажами, колоритне місцеве населення з їхнім побутом, звичаями, внутрішнім світом у селах Ворохта і Дземброня Івано-Франківської області, а також в районах Козьмещика і Рахова Закарпатської області.

«На виставці буде експоновано понад пів сотні фотографій, виконаних як сучасними цифровими технологіями, так і традиційною автентичною технікою фотодруку, зокрема цианотипією. Роботи охоплюють старовинні хати, портрети місцевих мешканців у вишиванках та інші унікальні моменти гуцульського життя» – анонсують організатори.

Експозиція включає портрети, пейзажі та жанрові сцени, зокрема фокусуючи на карпатських гуцулах, їх працьовитості та красі. Автор не підписує свої роботи, залишаючи можливість глядачам вільно та особисто інтерпретувати кожну фотографію.

Початок – 16.00.

Фотовиставка  буде доступна для відвідування у музеї до кінця листопада цього року.