Головна Культура У Львові за один день планують зібрати мільйон на безпілотник «Валькірія» для...

У Львові за один день планують зібрати мільйон на безпілотник «Валькірія» для ЗСУ

17 грудня у Львові, на території FESTrepublic відбудеться благодійний захід WINтер Фест. Його проведуть за підтримки Благодійного фонду Сергія Притули, народних депутатів України Наталії Піпи та Галини Васильченко, депутата Львівської обласної ради Захара Миляника та Львівського регуляторного хабу.

WINтер Фест організовують, щоб зібрати кошти на закупівлю українського безпілотного літального апарату «Валькірія». Захар Миляник розповів, що організатори планують зібрати мільйон гривень на безпілотний комплекс, виготовлений ТОВ «Авіаційні системи України», який призначений для повітряної розвідки, відеоспостереження й корегування артилерійського вогню.

Більшість із лотів аукціону – опрацьовані українськими митцями артефакти війни, кожен із них має свою історію. Долучився до благодійного проєкту український художник Любомир Медвідь.

Депутатка Львівської обласної ради Наталія Галецька, наголошує, що крім аукціону, в рамках WINтер Фесту відбудеться низка практичних тренінгів та дискусія «Що для нас є безумовною перемогою?». У ній візьмуть участь волонтер Сергій Притула, матрос ЗСУ та народний депутат Роман Лозинський, військовий та адвокат Масі Найєм, парамедикиня з Азовсталі Мар’яна Мамонова, психотерапевт і доктор медичних наук Олександр Фільц.

Вартість вхідного квитка – від 300 гривень, зареєструватися за формою ТУТ та відвідати WINтер Фест може кожен. Аукціон розпочнеться о 16.30 за адресою: вулиця Старознесенська, 24-26. Деталі та більше інформації можна отримати ТУТ:

Контакти організаторів : +380938084513 (Соломія)