Головна Культура У садибі Франка в Нагуєвичах відбувся VІ-й благодійний Етно-фест, в межах якого...

У садибі Франка в Нагуєвичах відбувся VІ-й благодійний Етно-фест, в межах якого збирали кошти на підтримку Збройних Сил України

«Купимо хлопцям франко-коптер разом», під таким гаслом у неділю, 28 серпня на території Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» відбувся благодійний етнофестиваль. Загалом під час фесту було представлено понад 50 етнолокацій. Кожен відвідувач міг придбати барвисті мистецькі роботи місцевих майстрів,  книжки та туристичну продукцію.

В цей час зі сцени фестивалю лунали українські патріотичні пісні у виконанні Софії Федини, гурту «Мері». Приємною музикою потішили слухачів ансамбль скрипалів та капела бандуристів.

Голова комісії з питань культури та інформаційної політики Львівської обласної ради Святослав Шеремета зазначив, що такі заходи в час війни є дуже потрібними та подякував організаторам – працівникам музею, представникам Міжнародного Фонду ім. Івана Франка, громаді Дрогобиччини.

«Люди можуть прийти сюди, спілкуватися, утвердитися, щоб разом далі й боротися, як заповідав Іван Франко. Україна переможе і ми будемо слідувати заповітам Івана Франка, Тараса Шевченка, Степана Бандери та інших великих українців. На прикладі наших земляків  ми будемо виховувати наступні покоління. А Львівська обласна рада надалі буде підтримувати діяльність комунальних закладів, спрямовану на утвердження  нашої культури, на перемогу над ворогом», – запевнив Святослав Шеремета.

“Етнофест організовано з метою вшанувати Івана Франка і придбати франко-коптер для військових. Увесь світ зараз об’єднався заради того, щоб перемогти росію. Цей захід є волонтерським тилом, ми об’єднали працьовитих людей: гончарів, ковалів, художників, представили виставку стародруків, презентацію світлин та багато іншого. Робимо все що можемо і нікого не боїмося на своїй землі. Ми боремося», – пояснив директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

Нагадаємо, заходи в рамках відзначення 166-ї річниці з дня народження Івана Франка триватимуть на Дрогобиччині до вівторка. 30 серпня актори Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича проведуть на площі міста Дрогобич театралізоване дійство «Благодійний шпацер із Франком».

VІ-й благодійний Етно-фест відбувся за підтримки Львівської обласної ради, Львівської обласної військової адміністрації, Міжнародного Фонду ім. Івана Франка, Дрогобицької міської ради, Дрогобицької районної військової адміністрації, Дрогобицької районної ради.