Головна Культура У Стрию відбувся День автентичного одягу Гуцульщини та Бойківщини

У Стрию відбувся День автентичного одягу Гуцульщини та Бойківщини

Напередодні, 4 вересня, в Стрию відбувся День традиційного автентичного костюма в межах реалізації програми «Інтеграція ВПО в соціально-культурне середовище м. Стрия»

Сотні людей, одягнені в традиційне національне вбрання – автентичні сорочки, спідниці, віночки, плахти, запаски прийшли на захід, щоб продемонструвати спадок давньої української культури.

Гості занурилися у глибину народного строю Гуцульщини та Бойківщини і продемонстрували розмаїття та багатство українського костюма.

Упродовж дня для відвідувачів заходу проводили різноманітні майстер-класи народного промислу. Діяла і виставка костюмів та експонатів: вишиті сорочки, взуття, намітки, плахти, очіпки, камізельки – відвідувачі мали можливість дізнатися історію кожного елементу одягу та навіть сфотографуватися в українському автентичному стилі.

За словами Юрія Комарницького, заступника голови Громадської ради при Стрийській РВА, свято має відроджувати історію, популяризувати культуру та створювати потужну платформу для спілкування між ВПО та місцевими мешканцями.

Варто зауважити, що таке дійство відбувається на теренах Стрийщини вже вп’яте. Організовує його Благодійний фонд “Фонд громад “РІДНЯ”. Цього року, захід підтримала і Угорська екуменічна служба допомоги.