Головна Культура «Україна. Музи не мовчать»: у Львові відбудеться концерт старовинної української та європейської...

«Україна. Музи не мовчать»: у Львові відбудеться концерт старовинної української та європейської музики

Концерт відбудеться у Львівській національній філармонії ім. М. Скорика.

У День Конституції України, 28 червня, ХХ Львівський Фестиваль Давньої Музики, Львівська національна музична академія імені Миколи Лисенка спільно з Щецинським Міжнародним фестивалем Давньої Музики (Польща) презентують концерт старовинної української та європейської музики.

Цей концерт відбудеться у межах масштабного проєкту Львівської національної філармонії під назвою «Україна. Музи не мовчать» та буде першою українською подією із циклу антикризової міжнародної співпраці, повідомили організатори.

Оркестр барокової капели ЛНМА ім. М. Лисенка під творчим керівництвом Анни Іванюшенко виконає перлини бароко, які оркестранти студіювали з німецькими та польськими спеціалістами у цій царині.

Виконавець на бароковій скрипці Сергій Гаврилюк, який є викладачем Академії, відзначає, що програма концерту 28 червня особлива, адже «поєднає культурний простір країн-учасниць проєкту. Публіка зможе почути і французьку пишну вишуканість, і родзинки польського барокового стилю, і блискавичну віртуозність української давньої музики».