Головна Культура У Буську юні актори займаються ляльководством

У Буську юні актори займаються ляльководством

У сучасних дітей дуже мало вільного часу. Усе займає навчання в школі, муз школі, спортивних секціях, репетиторство…Все, що залишається, присвячене віртуальному світу. Планшети, комп’ютери, відеоігри витиснули із життя дітей привабливий світ, у якому жили їх батьки та дідусі з бабусями. 

  Тож працівники культури поставили перед собою завдання відволікти дітей від шкідливих уподобань і направити їх енергію у привабливе творче русло: запропонували займатися ляльководством. Про це Буському порталу повідомили у відділі культури і туризму Буської РДА.
  Перший майстер клас пройшов у районному Народному домі. Ляльководи – учні Буських шкіл, аніматор – Ліля Андрєєва. Керівник відділу культури Л.Ціхоцька розповіла дітям про традиції українського лялькового театру. Зокрема про те, що першим театром ляльок в Україні, традиції якого сягають у пізнє Середньовіччя, можна вважати вертеп. Героєм народного  театру в пізнішу добу став запорожець. Наші бущанські діти фантазували і вигадували цікаві казки, у яких впліталось минуле, сучасне і майбутнє. Було цікаво та весело, тому юні ляльководи домовились зібратися знову.