Головна Культура У Львові стартував театральний фестиваль «ЗОЛОТИЙ ЛЕВ на вулиці – 2020»

У Львові стартував театральний фестиваль «ЗОЛОТИЙ ЛЕВ на вулиці – 2020»

Карнавальне відкриття відбулось на трьох різних локаціях: на пл. перед університетом І.Франка, на площі Ринок та на пл.перед Довженко-центром на Сихові.

В карнавальному відкритті взяв участь заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

“Фестиваль “Золотий Лев” – уже хороша традиція для Львова. Цьогорічне дійство особливо потрібне людям, після стількох місяців карантину та відмови від звичного ритму життя. Ці яскраві барви та талант учасників обов’язково створять позитивний настрій усім”, – наголосив Іван Собко.

Фестиваль «Золотий Лев на вулиці-2020» триватиме з 2 по 4 жовтня.

«Золотий Лев на вулиці» – це не просто вуличний фестиваль, а театральна європейська традиція і один з найпрестижніших театральних форумів України. Щороку він перетворює Львів на величезну театральну сцену, дарує яскраві враження і відчуття. Тут можна побачити вистави світового визнання, прем’єри, експериментальні постановки молодих театрів.

Цьогоріч «Золотий Лев» відбуватиметься на наступних локаціях: площа перед університетом І.Франка, дворик Львівської Ратуші, площа перед Довженко-центром (р-н. Сихова).

У зв’язку з пандемією цьогоріч на «Золотий Лев» завітають лише українські колективи, проте 4 жовтня в рамках фестивалю відбудеться онлайн дискусія – обговорення в якій візьмуть участь директори міжнародних театральних фестивалів з-за кордону та України, щоб поділитись досвідом та обговорити проблеми, які торкнулись цього року практично всіх фестивалів, як Європейських, так і українських.

Театральний фестиваль «Золотий Лев на вулиці -2020» – це завжди яскраво, видовищно, феєрично, цікаво та вражаюче. Театри, які будуть запрошені вже бачили на багатьох відомих театральних фестивалях в Європі. Тепер і Львів та гості нашого міста матимуть змогу насолодитися неймовірною атмосферою театрального вуличного дійства. Вистави будуть цікаві як для батьків, так і для дітей.

Організатори обіцяють забезпечити дотримання всіх карантинних обмежень: дотримання соціальної дистанції, масковий режим, вимірювання температури глядачам перед кожною виставою,  наявність сантайзерів  для рук.

Фестиваль відбувається за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.