Головна Культура У Львові відкрили меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука

У Львові відкрили меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука

Сьогодні, 11 жовтня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь багаторічного Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, колишнього Міністра освіти і науки України, Героя України, Заслуженого професора Івана Вакарчука.

На заході зібралися представники влади, керівництво та викладачі університету, колишній завідувач кафедри теоретичної фізики, доктор Honoris Causa ЛНУ імені Івана Франка , академік НАН України Ігор Юхновський, співробітники та завідувач кафедри теоретичної фізики імені професора Івана Вакарчука Володимир Ткачук.

Дошку встановили на вул. Драгоманова, 12, де розташована кафедра теоретичної фізики. Авторами меморіальної дошки є скульптор Володимир Одрехівський та архітектор Володимир Сколоздра.

Як відомо, 6 березня, у 74-ту річницю від дня народження Івана Вакарчука, у Львові було оголошено про створення ініціативної групи «Фундація Івана Вакарчука». Її основною місією учасники групи вбачають вшанування пам’яті українського вченого, громадського та політичного діяча Івана Вакарчука.

Відкриття дошки – одна з ініціатив фундації  яка окрім того, планує видання книги спогадів про Івана Вакарчука; створення стипендії його імені для студентів, аспірантів та молодих учених Львівського національного університету імені Івана Франка; проведення щорічної наукової конференції; звернення до мера і міськради Львова з ініціативою спорудження пам’ятника та найменування іменем Івана Вакарчука однієї з вулиць.