Головна Культура «Золотий мольберт»: у Львові зафіксували рекорд із найбільшої кількості представлених на виставці...

«Золотий мольберт»: у Львові зафіксували рекорд із найбільшої кількості представлених на виставці картин

Напередодні у Львівському палаці мистецтв відбувся Міжнародний Артфорум «Незламний золотий мольберт».

Під час презентації виставки відбулася фіксація світового рекорду із занесенням у Книгу світових рекордів за найбільшу у світі картину, завдовжки 17 та заввишки 1.40 метрів. На експозиції представили понад 2200 творів професійного та дитячого мистецтва, що також увійшло до світового рекорду.

«Сьогодні для нас усіх особливий день. Дуже символічно, що саме у день захисту дітей ми зібрались тут. Діти це майбутнє України. Досягайте своїх мрій та цілей! Ваше мистецтво – це ваш голос у світі. Вірте у себе та свій талант – це ключ до неймовірних досягнень. Нехай кожен ваш твір буде втіленням вашої унікальності та креативності. Нехай кожен день приносить вам нові ідеї та натхнення для творчості.  Нехай ваше мистецтво відкриває двері до нових світів і можливостей», – привітала директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Міжнародний мистецький форум «Незламний золотий мольберт» започаткований 24 лютого 2022 року. Експозиція виставок формується з творів мистецтва дітей і художників (до і під час війни) – учасників з 29 країн світу. Після України мистецькі заходи планують провести в Ізраїлі, Німеччині, Польщі, Швейцарії та інших країнах світу.

До участі у відкритті запросили понад 600 учасників, сто з яких приїхали з Харківської, Сумської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Закарпатської та інших областей України.

У межах проєкту також відбулась благодійна виставка-продаж на збір коштів для ЗСУ.

Форум відбувся за сприяння департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА. Організатори: Благодійний фонд «Львівська дитяча галерея», засновниця форуму «Незламний золотий мольберт» Ольга Михайлюк.