Головна Листи Жителів Львівщини закликають до голосування «Європейське дерево-2024»

Жителів Львівщини закликають до голосування «Європейське дерево-2024»

Цьогоріч на фінальному етапі голосування Україну представляє Тисячолітній дуб, що знаходить на Стрийщині.

Щороку, починаючи з 2011 року, в лютому відбувається онлайн-голосування за Європейське дерево року, організоване Асоціацією екологічного партнерства (EPA).

Цьогоріч на фінальному етапі голосування Україну представляє Тисячолітній дуб (дуб звичайний (Quercus robur l.), що розташований на території церкви Михайла у с. Верин Стрийського району Львівської області.

Також зазначаємо, що дерево має статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Віковий дуб», який надали рішенням сесії Львівської обласної ради від 9 жовтня 1984 р. № 495.

Фіналістами конкурсу Європейське дерево року також є представники Словаччини, Португалії, Литви, Латвії, Естонії, Чехії, Бельгії, Польщі, Хорватії, Нідерландів, Іспанії, Італії, Франції та Великобританії.

Голосування за Європейське дерево року 2024 триває до 22 лютого 16:00 год за посиланням: https://www.treeoftheyear.org/vote.

«На жаль, світ відкриває для себе Україну за трагічних обставин. Але мусимо скористатися нагодою і показати наші не лише культурні, а й природні багатства. 1000-літній дуб с.Верин заслуговує стати відомим нарівні з іншими європейськими «старожилами». Отже, давайте підтримаємо його своїми голосами», – зазначає т.в.о. директора департаменту зазначає Оксана Війтик.

За інформацією організаторів European Tree of the Year голосування є анонімним протягом усього періоду голосування. Згідно оголошеного рейтингу станом на 8 лютого представник з України знаходиться на 9 місці з 2007 голосами. Наступний проміжний результат оголосять 15 лютого цього року.