Головна Культура Андрій Білоус вручив премії відомим і молодим науковцям Львівщини

Андрій Білоус вручив премії відомим і молодим науковцям Львівщини

Сьогодні, 10 листопада, з нагоди Всесвітнього дня науки в Будинку вчених керівництво області традиційно відзначило преміями відомих і молодих науковців Львівщини.

Обласні премії отримали 30 відомих учених і знаних фахівців (за 17170 грн) і 120 молодих вчених та дослідників (по 12370 грн).

«Вручення обласних премій вченим — це почесна і дуже приємна місія. Адже це означає, що у нас є високі наукові досягнення, люди, якими ми можемо пишатися і великий науковий потенціал. Особливо гордий, що 120 премій сьогодні отримають молоді вчені, які є справжньою гордістю України», — зазначив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус.

Слід зазуважити, що нагородження вчених відбувається щорічно вже протягом 16 років. Як зазначив голова Західного наукового центру НАН України і МОН України академік НАН України Зіновій Назарчук, це спільна ініціатива вчених і владних структур Львівщини. Ці премії є значною підтримкою і стимулом для працівників науки.

Довідково:

10 листопада – Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development) відзначається з метою підвищити усвідомлення громадськістю в усьому світі користі науки.

Проведення цього дня було рекомендовано ще в 1999 році на Всесвітній науковій конференції, що проходила в Будапешті.

ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день науки, проголосивши його на загальній конференції в 2001 році. У глобальному масштабі цей день був вперше відзначений 10 листопада 2002 року.

В рамках святкування Всесвітнього дня науки ЮНЕСКО співпрацює з урядами багатьох країн, науковими колективами та представниками населення.