Головна Спорт Спортивний фронт: дайджест найближчих міжнародних змагань за участі львів’ян

Спортивний фронт: дайджест найближчих міжнародних змагань за участі львів’ян

В Україні офіційні змагання національного рівня поки на паузі, однак спортивне життя в світі вирує, і не без участі українських атлетів, адже спортивна дипломатія залишається одним з ефективних методів просування потреб та інтересів нашої країни на міжнародному рівні. Частина національних збірних тепер проводить тренування у Львові та інших західних регіонах, а частина тренується за кордоном. Однак за можливості всі намагаються взяти участь у міжнародних турнірах та показати максимальний результат.  Управління молоді та спорту зібрало інформацію про найближчі важливі змагання, в яких візьмуть участь спортсмени Львівщини. 

Самбірчанин Володимир Андреїшин позмагається за медалі чемпіонату Європи з бодібілдингу. Змагання стартують вже сьогодні в Іспанії. Спортсмен змагатиметься одразу у двох дисциплінах:  у класичному бодібілдингу та класик фізик у ростовій категорії понад 180 см.

Володимир Андреїшин є майстром спорту України з бодібілдингу, чемпіоном Європи 2018 року, професійним фітнес-тренером. Торік у листопаді він виборов срібну медаль у класичному бодібілдингу серед чоловіків на чемпіонаті світу.

Ельвіра Борозна та Богдан Гоза у неділю та понеділок виступатимуть на чемпіонаті світу з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. Обоє спортсменів навчаються у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського та Львівській обласній школі вищої спортивної майстерності. За Ельвіру вболіватимемо 8 травня. Вона змагається у ваговій категорії 81 кг. Богдан боротиметься за медалі 9 травня у ваговій категорії 109 кг. 

Веслувальники Віталій Вергелес, Тарас Мазовський та Анастасія Горлова з 20 травня змагатимуться за медалі етапів Кубку світу з веслування. Перший етап пройде 20-22 травня в чеському містечку Рачіце, а другий —прийме польська Познань 26-29 травня.

Андрій Тишковець позмагається на чемпіонаті Європи з боксу серед чоловіків. Змагання стартують 21 травня у Вірменії. Виступатиме наш спортсмен у ваговій категорії 48 кг. 

Стронгмен Павло Кордіяка з 24 травня змагатиметься на «World’s Strongest Man» – турнірі, де визначать найсильнішу людину світу 2022 року. Змагання відбудуться  у США. Торік Павло переміг на Іграх стронгменів, що дозволило йому перейти в елітний дивізіон та отримати право змагатись на найпрестижніших світових змаганнях. 

Оперативно про результати виступів атлетів Львівщини на цих та інших змаганнях можна дізнаватись у телеграм-каналі управління молоді та спорту Львівської ОВА: https://t.me/sportlvivoda.