Головна Спорт 10 спортсменів Львівщини представлять Україну на чемпіонаті Європи з кіокушинкай карате

10 спортсменів Львівщини представлять Україну на чемпіонаті Європи з кіокушинкай карате

На Львівщині нещодавно відбулись одразу кілька змагань з кіокушинкай карате.

Зокрема, чемпіонат України серед чоловіків та жінок, всеукраїнський турнір серед юнаків та дівчат та серед юніорів та юніорок. У змаганнях взяли участь понад 150 спортсменів з більшості областей України.

Одне з основних завдань дорослого чемпіонату полягало у відборі спортсменів до складу команди, яка представить Україну на чемпіонаті Європи, що відбудеться на початку квітня у Швеції.

За результатами чемпіонату до складу національної збірної команди потрапили 10 спортсменів Львівщини. Так, у розділі ката позмагаються Ярослав Ковальчук, Олег Король, Анастасія Пришляк та Ярина Король. Олег, Ярина та Анастасія також позмагаються у командному ката разом з колегами Андрієм Ковалем, Мар‘яною Чабан та Олександром Петренком.

У розділі «куміте» виступлять Северин Палій, Юрій Дума та Оксана Пилипович.

За результатами національного чемпіонату у загальнокомандному заліку Львівська область посіла перше місце, виборовши 12 золотих, 19 срібних та 18 бронзових медалей. Друге місце посіла збірна Київської області із загальним результатом 13 медалей, на третьому місці — Полтавська область з результатом 3 медалі.

Кращим тренером змагань визнали тренера Львівщини Віталія Крюкова. Його вихованці здобули 3 золоті, 1 срібну та 3 бронзових медалі.