Головна Спорт Дефлімпійці зі Львівщини вибороли ще дві медалі

Дефлімпійці зі Львівщини вибороли ще дві медалі

Пара дабл-мікст здобула «золото» в змаганнях з керлінгу, а шахіст завоював «бронзу» у командній грі з рапіду.

Як розповіли в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА, історичне «золото» в керлінгу здобула наша пара дабл-мікст у складі представників Львівщини Михайла Плесканки та Катерини Якимець. Українці спершу перемогли Японію з рахунком 8:7, потім у фіналі корейців з рахунком 9:5.

«Наші керлінгісти вже не вперше виступають на зимовій Дефлімпіаді. На минулих Іграх Михайло Плесканка та Катерина Якимець посіли сьомі місця, цього ж разу їм вдалося показати найкращий результат зі всіх учасників. А для шахіста Дениса Колба теперішні ХХ Зимові Дефлімпійські Ігри у Туреччині стали першими у кар’єрі», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Шахіст Денис Колб завоював «бронзу» у командній грі з рапіду в складі збірної України-2. Разом з Денисом під синьо-жовтим прапором виступали Альона Осипова (Харківська обл), Аліна Лянгузова (Київ), Інга Аблогіна (Київ), Вадим Білий (Одеська обл.), Володимир Заболотний (Рівненська обл.).

Додамо, що усі троє спортсменів є представниками Львівського регіонального центру «Інваспорт». Керлінгісти Михайло Плесканка та Катерина Якимець тренуються під керівництвом Ігоря Марченка (збірна України, м. Київ). Тренером Дениса Колба є Іван Ільницький.