Головна Спорт Як справжні олімпійці

Як справжні олімпійці

Нещодавно Буська районна Асоціація інвалідів та реабілітаційно-спортивний клуб "Вікторія" провели ХХІ спартакіаду, присвятивши її 22 річниці Незалежності. Відтак спортивним змагам передував святковий виступ учасників художньої самодіяльності, організований Мар'яною Климус та Андрієм Коником.

Цієї днини потішили своїми вокальними дарунками членів РАІ і гостей ансамбль «Діти надії» і солістка Олеся Мазур. Щирі слова на адресу надбужанської спільноти неповносправних і  їхнього керівника Софії Климус прозвучали від представниці Львівської обласної асоціації інвалідів Віти Дмитришин, начальника відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Буському районі Сергія Кріля, помічника депутата Львівської обласної ради Богдана Козака Ярослава Глови і спеціаліста управління соцзахисту РДА Надії Башко. У виступі кожного із них не лише прозвучали побажання міцності духу і нових перемог, але й залучати все більше людей з обмеженими можливостями до активних занять спортом, що дасть можливість відчути себе повноцінними членами суспільства. В свою чергу люди з особливими потребами висловили подяку благодійникам, які завжди йдуть назустріч, а особливо Богдану Козаку та Андрію Гладишевському.

У спартакіаді взяли участь близько 40 неповносправних спортовців. Змаги відбувались з таких видів спорту, як більярд, теніс, шашки, дартс і в кожній дисципліні були свої переможці. Так у більярді серед жінок і чоловіків перші сходинки посіли Мар'яна Климус і Василь Зохнюк, другі – Галина та Іван Котики, а треті – Леся Кусьпісь, Валерій Галій та Ігор Петришин. У тенісі теж визначились фаворити: І – Мар'яна Климус і Іван Котик, ІІ – Леся Кусьпісь і Олександр Савчук, ІІІ – Христинка Кузьма і Любомир Нос. Як і в шашках (І – Оксана Левицька і Андрій Підгірний, ІІ – Марічка Гнідь і Ігор Бабірецький, ІІІ – Лілія Буряк і Василь Падковський) та у дартсі (І – Мар'яна Климус і Богдан Мазур, ІІ – Ліля Буряк і Василь Зохнюк, ІІІ – Олеся Мазур і Олександр Савчук). Дехто із них  вперше сходив на п'єдестал пошани, відчув себе справжнім олімпійцем і отримав стимул наступного року підкорити нові вершини.

Попри свої фізичні вади наші члени РАІ продемонстрували неабияку жагу до життя, силу волі і прагнення до спілкування, якого їм бракує повсякчас. Загалом спортивні змаги подарували і переможцям, і учасникам гарний настрій, море позитивних емоцій, а головне – віру в себе.

Ірина ГАЄВСЬКА