Головна Спорт Кошти для будівництва футбольних полів у Львівській області використали на 100%

Кошти для будівництва футбольних полів у Львівській області використали на 100%

У межах бюджетної програми “Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України” у Львівській області активно розпочали підготовчі роботи з реалізації 33 об’єктів.

На їх реалізацію з державного бюджету виділили 23,558 млн грн, обласного – 0,55 млн грн в межах обласної програми «Спортивний майданчик» та 25,2 млн грн – з місцевих бюджетів.

«З метою ефективної реалізації бюджетної програми департамент економічної політики облдержадміністрації, як розпорядник коштів вищого рівня, розробив чіткий алгоритм дій та окреслив поетапні дедлайни для замовників будівництва. Зокрема, станом на 01.01.2019 на усі проекти розроблено та затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок, проектно-кошторисну документацію, пройдено експертизу, укладено угоди з підрядними організаціями, зареєстровано їх в органах Державної казначейської служби України та профінансовано кошти державного бюджету в повному обсязі», – зазначив т.в.о. директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Андрій Кісера.

У 2019 році нові футбольні поля та спортивні майданчики з’являться в м. Львові (смт Брюховичі, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національна академія сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, Львівський державний університет внутрішніх справ), Самборі, Червонограді, Бродівському, Буському, Жовківському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Пустомитівському, Старосамбірському, Стрийському, Яворівському районах, а також в Бісковицькій ОТГ, Жовтанецькій ОТГ, Заболотцівській ОТГ, Луківській ОТГ, Мостиській ОТГ, Мурованській ОТГ, Підберізцівській ОТГ, Солонківській ОТГ, Судововишнянській ОТГ, Шегинівській ОТГ.

Довідково:

Бюджетні кошти спрямовують на реалізацію проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт), у тому числі виготовлення проектної документації футбольних полів (майданчиків, стадіонів) із штучним покриттям у регіонах України, насамперед проектів, розміщених на території, що належить до опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, та які передбачають співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше 50 % загального обсягу фінансування проекту.