Головна Спорт На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик

На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик

У межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини, яку реалізує управління молоді та спорту Львівської ОДА, цьогоріч у громадах області з’явився ще 21 спортивний майданчик.

«Програма передбачає, що частину коштів на об’єкт виділяють з обласного бюджету, а частину фінансує громада. Залежно від типу майданчика територіальні громади отримали співфінансування на їх спорудження у розмірі 700 тисяч або 1 мільйон гривень.  Загалом на спорудження майданчиків з обласного бюджету цього року виділили понад 16 мільйонів гривень, співфінансування з бюджетів громад складало понад 35 мільйонів», – розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

«Після зміни адміністративно-територіального поділу Львівщини ми провели аудит наявної в містечках та селах спортивної інфраструктури. Звичайно, першочергово цьогоріч співфінансували майданчики у громадах, де їх критично бракує. Однак не менш важливо, чи є вже хоча б якесь спортивне життя у регіоні, бо якщо займатись нема кому  – нема сенсу будувати. Цієї ж стратегії будемо дотримуватись і наступного року»,  – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Майданчики з трав’яним покриттям, що підходять для гри у мініфутбол, з’явились в 16  населених пунктах: Дідилові Новояричівської громади, Соколі Кам’янка-Бузької громади, Бучалах Кам’янко-Бузької громади, Завидовичах Великолюбінської громади, Доброгостові Трускавецької громади, Мшані Городоцької громади, Міженці Добромильської громади, Тершові та Старій Солі Старосамбірської громади, Бабині Новокалинівської громади, Підгірцях на Стрийщині, у Рудниках Миколаївської громади, у Дрогобичі, Красному, Борині та Новояворівську.

У 5 територіальних громадах з’явились майданчики з наливним покриттям: Рудках, Радехові, Судовій Вишні, Магерові та Великому Колодному Жовтанецької громади. Тут можна займатися одразу кількома видами спорту.

Зауважимо, що усі майданчики створюють однакового розміру та за одним стандартом: для наливного покриття загальна товщина має становити 13 мм, базова товщина 10 мм та спрей система 3 мм. Майданчики зі штучною травою мають бити покриті монофіламентом висотою не менше 38 мм, 14000 Dtex, зі зносостійкістю 60000 циклів.

«Окрім згаданих об’єктів, в області облаштували 20 локацій для тренувань у парках у межах президентської програми «Здорова Україна». Так, у понад 20 територіальних громадах Львівщини встановили тренажерне обладнання у межах соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Нові локації, оснащені спеціальними QR-кодами, з’явилися у громадах завдяки фінансуванню з обласного бюджету та співфінансуванню з територіальних громад. На реалізацію програми з бюджету області у липні скерували 1 мільйон гривень», – додав Іван Собко.

Їх перелік можна знайти за  посиланням.

На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик На Львівщині за рік спорудили 21 спортивний майданчик