Головна Спорт Понад 600 спортсменів поборються у Львові за медалі національних змагань з таеквон-до

Понад 600 спортсменів поборються у Львові за медалі національних змагань з таеквон-до

Відкриття змагань відбудеться завтра, 6 травня, о 08:30.

На вихідних у Львові відбудеться чемпіонат України з таеквон-до серед юнаків та Всеукраїнські змагання з таеквон-До серед молодших юнаків, дітей, молодших дітей. Чемпіонів визначатимуть у  приміщенні ігрового залу палацу спорту «Галичина».

Таеквон-до – бойове мистецтво, що з’явилось в Кореї і розійшлося усім світом. Характерною його особливістю є те, що ноги у поєдинку використовуються більш активно, ніж руки. Назва єдиноборства складається з трьох слів: «тае» – нога, «квон» – кулак (рука), «до» – мистецтво, шлях.

У змаганнях братимуть участь приблизно 600 учасників з 16 областей України, які змагатимуться за 28 комплектів нагород чемпіонату України серед юнаків та 54 комплекти нагород Всеукраїнських змагань серед молодших дітей, дітей, молодших юнаків, юніорів, дорослих.

Урочисте відкриття змагань відбудеться завтра о 08:30. Упродовж двох днів спортсмени змагатимуться за нагороди у видах програм «Формальні вправи» та «Спаринг».

Спортсмени боротимуться не лише за медалі, а й за можливість виступати на міжнародних турнірах – змагання формують склад національної збірної команди України на 2023 рік для участі в чемпіонатах світу.