Головна Спорт У Львові урочисто підняли Прапор України та Олімпійський прапор з нагоди літнього...

У Львові урочисто підняли Прапор України та Олімпійський прапор з нагоди літнього Олімпійського фестивалю-2022

Учора, 21 липня, поблизу спортивного корпусу НУ «Львівська Політехніка», що у Стрийському парку, відбулося свято Олімпійського прапора, присвячене відкриттю XVІ літнього Олімпійського фестивалю у Банській Бистриці (Словаччина).

У надскладний для України час у Львові зібралися юні спортсмени, уславлені олімпійці, члени Олімпійської ради, виконкому та партнери відділення НОК України у Львівській області, гості. Особливими оплесками учасники святкової церемонії підтримали юних спортсменів та їхніх тренерів з Донеччини, які вимушено перебувають у Львові й продовжують тут свої тренування: зокрема регбістів з Покровська та Селидового (тренер Ігор Юркін) та кульовиків з Маріуполя (тренер Алла Акберова).

Право підняти Прапор України та Олімпійський Прапор було надано учасникам Ігор Олімпіади різних років: Юлії Ткач (вільна боротьба), Тетяні Наказній (сучасне п’ятиборство), Маркіяну Івашку (стрільба з лука), учасниці Юнацької зимової Олімпіади Галині Куречко (санний спорт) та молодому спортсмену Іванові Заліску, який щойно із золотою медаллю повернувся з юнацького чемпіонату Европи (U-15) з вільної боротьби.

Львівщину у складі національної юнацької збірної представлятиме учениця 11 класу Львівського фахового коледжу спорту Анна-Марія Хіміч, яка змагатиметься в бігові на 400-метровій дистанції та комбінованій естафеті.

Гасло цьогорічних церемонійних заходів НОК України «Борись! Перемагай! Мир для України здобувай!»