Головна Спорт Учень зі Славської громади – у десятці найкращих в Україні з пішохідного...

Учень зі Славської громади – у десятці найкращих в Україні з пішохідного туризму

Віктор Скільський, вихованець гуртка «Пішохідний туризм» Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму, учень 11 класу Славського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Хлопець здобув чимало нагород на змаганнях та став одним з найкращих на Всеукраїнському рівні! У 2022 році він був переможцем обласних змагань з пішохідного туризму «Славське збирає друзів». Отримав першість серед юнаків на дистанції з пішохідного туризму у відкритому Кубку Львівської області зі спортивного туризму.

Був учасником збірної команди Львівської області у 2021 році і брав участь у Чемпіонаті України з пішохідного туризму серед учнівської молоді, де показав гідний результат і, попри свій юний вік, потрапив в 10-ку найкращих!

«Моє захоплення спортом розпочалось з футболу та лижного спорту. Згодом я почув, що іде набір на гурток з пішохідного туризму. Мій вчитель запропонував мені долучитись і я погодився та почав займатися в гуртку. Мені стало цікаво спробувати свої сили в новому виді спорту та довести самому собі, що я можу розвиватись в новому для мене напрямку та займати високі місця на змаганнях. Захоплення цим спортом створює особливу атмосферу, яка не лише спонукає мене працювати далі, але й робить це частиною мого життя. Мені цікаво пробувати свої сили на різних дистанціях, особливо на складніших, ніж ті, що вже доводилось проходити. Мене приваблюють складні маршрути, кроспохід, рятувальні та орієнтувальні роботи», – розповідає Віктор. ⠀

Цьогоріч хлопець завершує навчання в школі. Планує добре скласти національний мультипредметний тест та вступити до вищого навчального закладу.

«Можливо, я оберу професію рятувальника. Досвід та навички, які я здобув завдяки пішохідному туризму, дуже допоможуть мені в цьому. Я б хотів подивитись, як цей спорт розвивається в інших країнах, які в них рятувальні роботи, які дистанції. Я хочу і надалі здобувати суддівські цілі, виграти Чемпіонат України з пішохідного туризму і самому собі довести, що можу брати місця не лише на обласних змаганнях, а й на вищих рівнях і, можливо, навіть дійти до Чемпіонату світу», – поділився юнак. ⠀