Головна Спорт У Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробіг

У Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробіг

13 вересня, десятки надбужанців з нагоди Дня фізичної культури та спорту, а також пам’яті славетного земляка Василя Кука, під державними прапорами, не залежно від віку та стилю катання, проїхались вулицями міста Буськ та сіл району для того, щоб привернути увагу до здорового й активного способу життя, безпеки та порозуміння з водіями на дорогах.

Масовість акції демонструє необхідність створення цивілізованих та безпечних умов для велосипедистів за європейськими стандартами.

Участь у заході взяли більше сотні велосипедистів різного віку з національною символікою, представники влади, громадськості, пластуни, вчителі фізвиховання, спортсмени, депутати районної та міської ради та інші.

У Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробігЗокрема, на своїх двоколісних транспортних засобах проїхались заступник голови Буської районної ради Роман Фурда, паралімпієць Антон Дацко, депутат Буської міської ради Зіновій Павлик, голова РО політичних в’язнів та репресованих Сергій Бондаренко, депутат Буської районної ради Максим Коропецький і т.д.

Щорічно захід відбувається за ініціативи голови районної організації Спілки політичних в’язнів та репресованих Сергія Бондаренка населеними пунктами району за маршрутом: Буськ – Гумнисько – Сторонибаби – Красне – Буськ.

У Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробіг

Велопробіг був присвячений відзначенню Дня фізичної культури і спорту та вшанування 13-ї річниці з дня смерті останнього Головнокомандувача УПА Василя Степановича Кука.

Цьогоріч разом з усіма учасниками дистанцію на інвалідському візку в 35 км подолав наш український фехтувальник на візках, майстер спорту України міжнародного класу, багаторазовий призер і переможець Чемпіонатів і Кубків України, Європи та Світу в особистих і командних змаганнях, срібний призер Літніх Паралімпійських ігор 2012 року, чемпіон Літніх Паралімпійських ігор 2016 року Антон Дацко.

У Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробіг

Біля братської могили повстанців і могили останнього Головнокомандувача УПА Василя Кука учасники велопробігу віддали йому шану та вшанували пам’ять земляка-історика Ярослава Стецишина.

Учасників патріотичного велопробігу супроводжували по усьому маршруту працівники Буського відділення Національної поліції та медичні працівники.

фото: Роман Матвіюк

У Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробіг

У Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробігУ Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробігУ Буському районі відбувся щорічний патріотичний велопробіг