Головна Спорт У неділю на Львівщині відбудеться веломарафон “Львівська сотка. Осінь”

У неділю на Львівщині відбудеться веломарафон “Львівська сотка. Осінь”

У неділю, 27 вересня, відбудеться традиційний веломарафон “Львівська сотка. Осінь”. Це щорічні змагання, що збирають прихильників велоспорту з усієї України.

Цьогоріч на марафон уже зареєструвались понад 600 велосипедистів. Організовує змагання громадська організація «Львівський Велоклуб» за підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА та Федерації велосипедного спорту Львівської області.

Стартові номері учасники отримають у неділю вранці у Львові на Площі Ринок. Звідси спортсмени о 10:20 год вирушать до вулиці Кульпарківської, де й розпочнуть змагання. Аби веломарафон був максимально безпечним для учасників, з огляну на епідеміологічну ситуацію, замість масового страту цьогоріч будуть групові. Фінішуватимуть спортсмени у селі Жирівка на Пустомитівщині.

“Щороку на Львівщину на велоівенти приїжджають спортсмени не тільки з усієї України, а й з-за кордону. Ми неодноразово чуємо відгуки про те, що такого високого рівня організації змагань, як на Львівщині, немає ніде. Це потребує злагодженої роботи різних структур. Тішить, що є така синергія у роботі і що вона дає позитивні плоди”, – зауважив начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Серед тих, хто візьме участь у змаганнях, іспанець Анзар Гаррідо Естебан. Чоловік вирішив брати участь у веломарафоні, попри те, що через карантинні обмеження на нього чекає багато перешкод з перетином кордону та транспортом. Велосипедист стартуватиме у віковій категорії 40-49 років.

Нагадаємо, вперше змагання відбулись у 2010-му році. Тоді участь взяли лише 35 велосипедистів. З 2018-го року змагання відбуваються двічі на рік за різними маршрутами. Окрім марафону “Львівська сотка. Весна” започаткували “Львівська сотка. Осінь” – марафон, який не відкриває сезон, а відбувається тоді, коли всі досягають піку форми – восени. Характерними особливостями маршруту є значний набір висоти.