Головна Культура Буський краєзнавчий музей відкритий для туристів та відвідувачів Бущини

Буський краєзнавчий музей відкритий для туристів та відвідувачів Бущини

Розпочалася пора відпусток, шкільних канікул, туристичних мандрів. Тому важливо добре зорієнтуватись у виборі змістовного відпочинку та розмаїтті пропозицій. І, насамперед, варто пізнати свій рідний край.

"У Буській бібліотеці створено інформаційну виставку-подорож для відвідувачів та туристів, -розповідає бібліотекар ЦРБ Леся Цюпка. – Тут можна знайти інформацію про різні туристичні маршрути нашого району, області та України, буклети та календарі. Цікаві книги про Львів та його вікові таємниці. Місто, у якому кожна вуличка є живою легендою, з безліччю цікавих місць, які варто відвідати."

Краєзнавчі матеріали бібліотеки та ґрунтовна дослідницька робота дають змогу відвідувачам дізнатися про історію нашого краю, його традиції, пам'ятники та пам'ятні місця, музеї, садиби сільського зеленого туризму. Отож бібліотека запрошує усіх охочих весело та креативно провести насичене літо.

Незабутні враження подарує і Буський краєзнавчий музей. Цікаві щоденні екскурсії для учнів та вчителів, мешканців та гостей у Буському краєзнавчому музеї проводить Ганна Дончак. Тут побували учні Гумниської ЗОШ І-ІІ ст Екскурсія справила враження, заінтригувала, спонукала до роздумів.

Його відвідувачами стали й учні Кізлівської ЗОШ. 23 юних надбужанців спільно зі своїми наставниками із зацікавленням розглядали експозиції і слухали цікаві коментарі екскурсовода. Родзинкою кожної екскурсії є можливість не лише побачити та почути, але й доторкнутись до древньої історії рідного краю. Нагадаємо, що музей відчинив свої двері з ініціативи відділу культури та туризму РДА 23 серпня минулого року, а вже цьогоріч 12 травня розпочали його добудову. До 23 річниці Незалежності України музей поповниться ще однією експозицією, яка відтворюватиме побут давніх мешканців Буська. Варто зауважити, що ентузіасти – працівники відділу культури – все роблять господарським методом. Будівельні матеріали -спільно зі своїми наставниками із зацікавленням розглядали експозиції і слухали цікаві коментарі екскурсовода. Родзинкою кожної екскурсії є можливість не лише побачити та почути, але й доторкнутись до древньої історії рідного краю. Нагадаємо, що музей відчинив свої двері з ініціативи відділу культури та туризму РДА 23 серпня минулого року, а вже цьогоріч 12 травня розпочали його добудову. До 23 річниці Незалежності України музей поповниться ще однією експозицією, яка відтворюватиме побут давніх мешканців Буська. Варто зауважити, що ентузіасти – працівники відділу культури – все роблять господарським методом. Будівельні матеріали – дарунок бу-щанських підприємців. Головний "майстер" будови – директор НД

Оксана ТИШКО, абітурієнт ЛНУ ім.І.Франка