Головна Культура Дедалі більше гастрономічних закладів Львівщини вносять у меню традиційний Яворівський пиріг

Дедалі більше гастрономічних закладів Львівщини вносять у меню традиційний Яворівський пиріг

Цьогоріч ця страва потрапила до переліку нематеріальної культурної спадщини України.

Управління туризму та курортів продовжує роботу щодо впровадження у меню гастрономічних локацій області Яворівського пирога.

Справжнім амбасадором Яворівського пирога на Львівщині можна вважати «Spodaryk Travel Restaurant». Організація із задоволенням доставить замовникам страву із давньою історією у двох варіантах. Перший – свіжоспечений пиріг із грибною підливою, або ж другий: обсмажені скибочки традиційної випічки, які подаються із бурячками з хроном.

Скуштувати Яворівського пирога можна також у таких закладах харчування у Львові, як «Теплий п’єц», «Голодний Микола», «Крумплі», а також «Дефіляді» у Новояворівську. Локації за посиланням:  https://cutt.ly/mVCAiCi

До 20 січня на яворівський пиріг запрошує і шеф-кухар ресторану Grand Hotel Lviv Олег Горбачов. Він розробив різдвяне меню з авторських страв серед яких оригінальна подача яворівського пирога.

«Наша варіація не зовсім класична, але кожна господиня зазвичай додавала власні акценти. Традиційну начинку пирога – гречку з картоплею ми помістили в булочку бріош. Доповненням стала спаржа, яка теж притаманна регіону, проте не завжди була правильно оцінена. Я вважаю, що кухня має рухатись вперед і майстерно поєднувати смаки минулого із вподобаннями сучасності. Запрошуємо львів’ян та гостей міста спробувати нашу варіацію», – каже Олег Горбачов.

Можна звісно приготувати яворівський пиріг і самостійно. Рекомендуємо підглянути рецепт за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=pX8CMh21Vz4

У випуску «Гастрономічний гід Львовом» від ресторатора Міші Кацуріна, яворівський пиріг готує дослідниця галицької кухні Маріанна Душар.