Головна Культура Депутати облради підтримали ідею розвитку кінематографії та створення міжнародного кінофестивалю Львівщини

Депутати облради підтримали ідею розвитку кінематографії та створення міжнародного кінофестивалю Львівщини

Під час засідання постійної депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради 26 березня,  депутати підтримали ідею залучення національних та міжнародних кіновиробників та створення міжнародного кінофестивалю Львівщини.

Відповідне звернення на розгляд комісії надійшло від представників громадської організації “ВАУ СТУДІО”.  Автори звернення режисер Богдан Кривень та продюсер Михайло Лишак вважають, що кіноіндустрія сприятиме розвитку регіону, дозволить залучити додаткові інвестиції та створити нові робочі місця.

“Ще одним важливим та потенційно привабливим проєктом є організація міжнародного кінофестивалю. Це потужний репутаційний захід, який популяризуватиме Львівщину. Кінофестиваль  має відбуватися з представленням міжнародному товариству найбільш унікальних та привабливих куточків нашого краю”, – йдеться  у зверненні.

Депутати обласної ради скерували звернення до департаменту внутрішньої політики Львівської обласної державної адміністрації з пропозицією залучити авторів ідеї до участі в обласному конкурсі “Підтримка регіонального кінематографа” та повідомити про умови та критерії участі в конкурсі.

«Ми з боку Львівської обласної ради будемо максимально підтримувати вітчизняний кінематограф та сприятимемо його промоції. Це наш шанс на збереження історії, на виховання та творчий розвиток молоді та на популяризацію України у світі», – зазначив голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

Довідково:

Регіональною програмою сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на розвиток регіонального кінематографа цьогоріч передбачено 1 млн грн.