Головна Культура Книжкові обжинки

Книжкові обжинки

З 14 по 25 жовтня у бібліотеках області проходила декада української книги, у рамках якої в Буській районній бібліотеці для дітей відбулася презентація виставки "Книжкові обжинки". Її мета – ознайомити маленьких читачів з кращими творами українських письменників для дітей.

Один з розділів присвячений казкам та легендам рідного краю. Його презентувала бібліотекар читального залу Галина Сай.  Голосні читання за книгою "Легенди Карпат" супроводжувались відеороликами з Інтернету про Долину нарцисів. 

Представляючи сучасну українську дитячу книгу, бібліотекарі звернули увагу читачів на серію книг "Життя видатних дітей", авторами якої є письменники І.Роздобудько, С.Дерманський, О.Ільченко та інші. Це – цікаві розповіді про дитинство великих людей, які згодом стали всесвітньо відомими особистостями завдяки допитливому розуму, наполегливій праці та вмінню боротись і перемагати. Галина Гораль читала оповідання про дитинство геніальної художниці Катерини Білокур та знаменитого актора Чарлі Чапліна. Діти переглянули фотоальбом робіт художниці, а також уривки з фільмів, де зіграв великий актор.

Не оминули увагою бібліотекарі й творчість львівських авторів: О.Думанської, М.Чумарної, Г.Малик, Г.Пагутяк, М.Людкевич та інших.

Зацікавила дітей серія книг  Д.Іваницької про Т.Шевченка, І.Франка, Лесю Українку. Презентацію книги авторки "Дітям про Львів" було доповнено відеосюжетом "Топ  10 місць Львова", які прокоментувала Надія Островська. Використання нових інформаційних технологій дозволяє проводити заходи цікавіше та змістовніше.

Участь у святі взяли п'ятикласники та учні 6-А класу Буської ЗОШ  І-ІІІ ступенів №2 разом із класним керівником Галиною Сень.

Марія МОРОЗ, бібліотекар Буської РДБ