Головна Культура Львівська філармонія завершить сезон концертами української музики

Львівська філармонія завершить сезон концертами української музики

У неділю 5 липня Львівська філармонія завершує свій концертний сезон. На слухачів очікують дві онлайн-події за участі артистів Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії, програму яких цілковито складуть твори українських композиторів.

Популяризація нашої музичної спадщини становить важливу роль у діяльності Львівської національної філармонії. У рамках проєкту «Звучання Львівської філармонії» вже звучали твори українських композиторів у виконанні камерних ансамблів. Однак в інтерпретації артистів оркестру, події у форматі онлайн-концерту, репертуар яких цілковито сформують зразки музики українських митців, відбуватимуться вперше!

Завершить концертний сезон 5 липня подія за участі струнної групи АСОЛФ та солістів, які виступлять під батутою Сергія Хоровця.

Музиканти виконають твори українських композиторів ХХ – початку ХХІ століття. Зокрема, вечір розпочне «Елегія» для струнного оркестру Володимира Пасічника. Також у програмі – Дев’ята камерна симфонія для фортепіано і струнного оркестру Євгена Станковича, яка ще має програмну назву «Quid pro quo» (у дослівному перекладі з латинської – «хтось за когось», плутанина, непорозуміння), Партита №6 Мирослава Скорика. Романтичне концертино для гобоя і камерного оркестру Левка Колодуба, яке завершить подію, відкриє ще одну грань інструментальної музики митця.

Подія розпочнеться о 18:00 год.

Переглянути трансляцію можна – тут.