Головна Культура Львівський музей історії релігії проводить майстер-класи з іконопису на склі

Львівський музей історії релігії проводить майстер-класи з іконопису на склі

Доторкнутися до народного малярства, власноруч написати невеликий за розміром, але величний за духом і змістом образ на склі – оберіг української хати, усіх захисників України – пропонують на майстер-класі «Небесні покровителі» у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський музей історії релігії».

«Усі малюнки образів ми максимально спрощуємо, адаптуємо так, щоб їх змогли намалювати як дорослі, так і діти. Така терапія дає можливість заспокоїтися, перезавантажитися від обтяжливих думок, доторкнутися до чогось вищого, теплішого», – розповіла одна з організаторів заходу, художниця Лідія Григель.

Учасників майстер-класу ознайомлюють з технологією іконопису на склі: спочатку контурні наведення, потім пастозне (щільно написано густою фарбою-пастою) нанесення дрібних деталей і замальовування великих площин.

Створити особливий оберіг як для себе, так і для рідних, друзів зможе кожен, хто завітає до Львівського музею історії релігії.

Організатори – музейні художники Оксана Гірняк і Лідія Григель.

Майстер-клас «Небесні покровителі» відбувається щоп’ятниці о 15:00 год. за попереднім записом по телефону: 0676703981. За бажанням групи є можливість зарезервувати інший зручний час.