Головна Культура Місяць гастролей: листопадові турне симфонічних оркестрів Львівської національної філармонії

Місяць гастролей: листопадові турне симфонічних оркестрів Львівської національної філармонії

Листопад у філармонійній спільноті Львова творчо проходить з солістами та камерними колективами, концертні програми яких активно відвідують слухачі.

Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії завершив гастролі в Польщі та Австрії, представляючи нову еру дружньої співпраці наших країн. Під орудою Богдана Богушевського лунала славетна симфонія «Polonia» Іґнація Яна Падеревського.

Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії — ще одним, іншим складом — експериментує із програмами в Німеччині. З 7 по 16 листопада, за підтримки Львівської обласної військової адміністрації, обласної ради та у партнерстві з OPEN MUSIC PROJECT триває концертне турне.

До країни меломанів колектив повіз найрізноманітніший набір програм: це і новітня українська музика від Лятошинського, Барвінського до Станковича, і класична знаменита Девʼята симфонія Дворжака, концертне semi-stage виконання знаменитої опери Жоржа Бізе «Кармен», і навіть кінохіти.

Спільно з колективом виступає солістка філармонії, піаністка Віоліна Петриченко, а також вокалісти Лілія Нікітчук, Анна Шумаріна, Роман Трохимук, Володимир Шинкаренко та ін., а також Львівський камерний хор «Gloriа». Оркестр збирає повні зали під керівництвом директора філармонії та диригента Володимира Сивохіпа.

Тим часом INSO-Львів, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії – в Нідерландах. Там спільно з національним хоровим колективом «Думка» та всесвітньо відомим диригентом Раймондом Янссеном виконують масштабний твір Карла Орфа «Carmina Burana» в найкращих залах країни.

12 листопада на престижному фестивалі «Дні нової музики у Бамберзі» (Німеччина) виступив ансамбль «Ensemble Nostri Temporis». У межах партнерства із Міжнародним фестивалем сучасної музики «Контрасти» музиканти виконали твори Дениса Бочарова, Сальваторе Шарріно, Леоніда Грабовського, Лучано Беріо, Віталія Вишинського, Богдана Сегіна, Анастасії Лозової, Дьордя Куртаґа, Олени Ільницької, а також світові прем’єри спеціально створених на замовлення ансамблевих творів молодих українських композиторів Даніїла Гетьмана та Юрія Пікуша.