Головна Культура Мистецький фестиваль-конкурс «Великодній Львів» зібрав учасників з п’яти областей України

Мистецький фестиваль-конкурс «Великодній Львів» зібрав учасників з п’яти областей України

У фестивалі взяли участь колективи і виконавці зі Львівщини, Івано-Франківщини, Рівненщини, Волині та прикордонної Сумщини.

Цієї неділі, 12 травня, за організаційного сприяння департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА, відбувся один із найбільших всеукраїнських мистецьких фестивалів-конкурсів – «Великодній Львів».

У фестивалі взяли участь колективи і виконавці зі Львівщини, Івано-Франківщини, Рівненщини, Сумщини, Волині. Лише з прикордонної Сумської області приїхало понад 60 дітей.

«Коли ти бачиш, як радіють діти і молодь, отримуючи нагороди, якою великою мотивацією до праці і незаперечним натхненням до творчості є участь у таких конкурсах і для дітей, і для їх наставників, і для батьків, то розумієш: ми всі маємо робити ще більше, щоб такі всеукраїнські фестивальні проєкти реалізовували якомога частіше і краще.

Запевняю, що Львівська обласна адміністрація, департамент з питань культури, національностей та релігій, наша обласна установа Львівський палац мистецтв і надалі надаватимуть максимальне сприяння в організації і проведенні таких фестивалів. Команді організаторів – велика вдячність, знаю, наскільки це велика робота. А всім дітям і юним учасникам, педагогам, батькам бажаю і надалі робити все для збереження та популяризації українського національного мистецтва – пісні, танцю, музики, драматургії. Бо це – скарб Духу і Сили України», – зазначив заступник голови Львівської ОВА Іван Собко.

Ґран-прі отримали:

  • Народний художній колектив ансамбль народного танцю «Джерельце» – за танець «Гопак» (м. Шостка, Сумська область), художній керівник – заслужений працівник культури, кавалер ордену Княгині Ольги ІІІ ступеня Людмила Мамковець.
  • Зразковий театр читця «Едельвейс» – за композицію «Зможемо! Все ми зможемо!!!» (м. Рівне), керівник – Валерія Супонькіна.
  • Тріо у складі Олени Б’єсик, Орисі Котульської та Владислава Масляка – за пісню «Роде мій» (м. Жовква, Львівська область), керівник – старший викладач Жовківської дитячої школи мистецтв  Оксана Масляк.

Організаторами фестивалю стали ГО «Львівське Об’єднання Викладачів Творчості» (директор Володимир Кудовба), Творча група Lviv Art Contest і Львівський палац мистецтв Lviv Art Palace (директор Левко Ванькович).