Головна Культура Більше трьох тисяч дітей відвідали музеї області у вересні

Більше трьох тисяч дітей відвідали музеї області у вересні

2 жовтня, відбулось засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Львівській обласній державній адміністрації.

У межах засідання проінформували про проведені заходи у напрямі національно-патріотичного виховання у вересні 2018 року.

Відтак, за словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослави Туркало, упродовж першого місця осені більше трьох з половиною тисяч учнів відвідали музеї області. Активними були у Турківському, Дрогобицькому, Перемишлянському, Жовківському районах.

На Львівщині також започаткували проект «Музей – цікаво, пізнавально, модно». Мета проекту – розповісти про унікальні, маловідомі музеї на території області, зацікавити відвідувачів побувати у громадських музеях.

Окрім того, у районах Львівської області демонстрували фільми на військово-патріотичну тематику. Серед кінострічок, що найчастіше презентували – «Кіборги», «Нескорений», «Кіндрат», «Залізна сотня», «Жива» та інші.

На території області двомовними таблицями ознакували 10 історико-культурних об’єктів, іще 26 таких об’єктів ознакують до кінця року.

Департамент внутрішньої та інформаційної політики поширив інформацію про військові меморіали, могили, пам’ятній знаки та громадські музеї. Проект Схід-Захід триває у напрямах культури та освіти, відтак усі напрацювання будуть скеровані у сферу національно-патріотичного виховання.

Окрім того, до проекту «Відновлені імена героїв» залучатимуть молодь. До 14 жовтня в усіх районах області будуть встановлені дошки у межах цього проекту. Метою проекту є вшанування пам’яті до сьогодні невідомих стрільців УГА, які загинули в боях за незалежність України упродовж 1918-1919 років. Роботи з пошуку імен вояків УГА ведуться упродовж трьох останніх років.

В межах наради представники громадськості висловили пропозиції щодо посилення роботи у напрямі організації патріотично-вишкільних таборів для дітей під час канікул, доступу молоді до якісної літератури та участь юнацької та студентської молоді у практичних заняттях щодо поводження зі зброєю.