Головна Культура Школярі з Луганщини відвідали Львівський палац мистецтв

Школярі з Луганщини відвідали Львівський палац мистецтв

У межах проекту «Змінимо країну разом» Львівський палац мистецтв у четвер, 17 січня, з екскурсією відвідали 25 школярів з Луганської області. Діти ознайомилися зокрема з картинами виставки «Фоторефлексії» фотохудожника Тараса Бойка.

Офіційне відкриття виставки відбудеться вже 20 січня о 16:00 год. А поки школярі отримали нагоду насолодитися його роботами одними з перших. Власні фотографії, роздруковані на холстах, школярам зі сходу Тарас Бойко представив особисто.

Ця персональна виставка Тараса Бойка присвячена 180-річчю з часу створення фотографії і складається з 29 робіт.

За словами Юрія Шипунова, куратора проекту та керівника школи творчої фотографії “DOMINIC”, фотографія з’явилася на світ нещодавно, це дуже сучасне мистецтво, бо, наприклад, ті ж театри вже існують тисячі років. А також наголосив, що фотомистецтво потрібно розуміти та відчувати.

У рамках подорожі Львівським палацом мистецтв школярі також оглянули діючу виставку «ПРО НЕБО» членів спілки художників Одеси Людмили Богайчук та Анжели Голодецької.

Нагадаємо, проект «Змінимо країну разом» прописує прагнення Львівщини і Луганщини у підтримці міжобласних обмінів досвідом, проектів в культурній, освітній та інформаційній галузях, організації та проведення спільних інтеграційних заходів для школярів обох областей задля формування дружніх відносин та підвищення рівня довіри між молоддю двох областей, поширення позитивного досвіду міжрегіональної співпраці тощо.