Головна Культура У Буську з нагоди початку Олімпіади в Ріо-де-Женейро урочисто підняли прапори України...

У Буську з нагоди початку Олімпіади в Ріо-де-Женейро урочисто підняли прапори України та Олімпійських ігор

За участю представників місцевої влади, знаних надбужанських спортсменів, тренерів ДЮСШ, їх вихованців, громадськості сьогодні, 5 серпня, на майдані Незалежності м.Буська в урочистій обстановці було піднято прапори Української держави та Олімпійських ігор.

Звертаючись до учасників свята, голова райдержадміністрації Петро Мороз відзначив, що збірну України на Олімпійських Іграх в Ріо-де-Жанейро представлятиме 205 спортсменів у 27 видах спорту. Серед них – 17 представників Львівщини. 
Право підняти поряд з Державним Прапором України прапор Олімпійських Ігор випала честь найкращим спортсменам Буського району: 
Ірині Племяник – кандидату в майстри спорту України, чемпіонці України серед юніорів у бігу на 2000 та 3000 метрів з перешкодами, члену збірної команди України; Констянтину Коляді – майстру спорту України, чемпіону України з гірського бігу на 12 кілометрів, члену збірної команди України; Роману Ростикусу – майстру спорту України, чемпіону України з бігу на 1500 та 3000 метрів з перешкодами, кросу на 4000 метрів, члену збірної команди України; Віталію Крюкову – керівнику Буського осередку Львівської обласної федерації кіокушинкай карате, тренеру ДЮСШ “Авангард”, майстру спорту України (ІІ дан).
   Насамкінець урочистого заходу директор Народного дому с.Куткір Марія Майба виконала пісню Тараса Петриненка – “Україно”.
Нагадаємо, що з 5 по 21 серпня у Ріо-де-Жанейро пройдуть Ігри XXXI Олімпіади. 10 500 атлетів з 206 країн світу протягом 17 днів розіграють 306 комплектів нагород у 42 олімпійських дисциплінах. Це будуть перші Ігри, які пройдуть у Південній Америці за всю 120-річну історію сучасних Олімпійських ігор.