Головна Культура У Буську відбувся вечір-спогад про Майдан

У Буську відбувся вечір-спогад про Майдан

У неділю, в місті Буську відбувся вечір-спогад про Майдан – таку форму для зустрічі і колишніх «майданівців», і тих містян, які самі не змогли бути у Києві, але підтримували Революцію Гідності у своєму маленькому містечку, обрала її організатор, директор Буського РНД Ганна Грущицька. Вона – людина у Надбужжі відома, активна учасниця Майдану, волонтер, поетеса. Написаний нею Гімн Євромайдану звучав на сцені Майдану, а згодом у Польщі.

   Того вечора, в приміщенні Буського районного народного дому зібралися активні учасники Майдану, волонтери, представники влади, громадськість, щоб вкотре згадати події і вчинки людей, які ризикуючи власним життям відстоювали свободу справедливості та гідності українців від початку до перемоги. Таким, хто пройшов Майдан від початку і до кінця, є надбужанець Юрій Іванців, чоловік тоді записався добровольцем, нині захищає східні кордони держави.
   Серед активних учасників Революції Гідності – Роман Фурда, Сергій Бондаренко, відома усьому світі надбужанська медсестра-волонтер, яка під кулями снайперів рятувала життя бійцям Марія Матвіїв. Ще один учасник Майдану Михайло Леоненко (чоловік не зміг прийти на вечір-спогад) вчинив героїчний вчинок: своїм тілом прикрив від гранати волонтерку, тож був важко поранений та після операції у Польщі, одужав. Розповідаючи про революційні події через призму власних емоцій та переживань, учасники вечора все ж вселяли присутнім віру, давали наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
    Спогади майданівців переплітатимуться патріотичними вокальними виступами, зокрема ансамблю «Надбужанки», дуетом Ганни та Мар’яни Грушицьких, учнів БДЮТ (керівник Оксана Рутецька), вокального дитячого ансамблю «Діти надії».
   Керівник апарату Буської РДА Євген Кичурчак подякував Ганні Грушицькій та колективам за організацію вечора та закликав завжди пам’ятати про ці події, які вже стали історією.
    На закінчення вечора, ведуча та організатор заходу Ганна Грушицька запросила учасників Майдану, волонтерів на сцену районного народному дому, де усі разом виконали Гімн України. 
Роман МАТВІЮК, фото автора