Головна Культура У Львові делегація Бущини взяла участь у фестивалі творчості людей з обмеженими...

У Львові делегація Бущини взяла участь у фестивалі творчості людей з обмеженими можливостями

Вчора, 8 грудня в приміщенні зали Львівського Національного театру імені Марії Заньковецької відбувся фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю.

   Розпочався фестиваль Держаним Гімном України. Після його спільного виконання всіх учасників фестивалю вітали голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, міський голова Львова Андрій Садовий, перший заступник голови Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» – голова Львівської обласної асоціації інвалідів Леонід Тарасенко, спостерігач ОБСЄ Мауріціо Монтіпо. Також вітали учасників фестивалю інваліди АТО Сергій Калитюк та Роман Панченко.

    Багаторічному керівнику районної Асоціації Софії Климус під час урочистої частини вручили подяку від міністерства соціальної політики за самовіддану сумлінну працю, вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення, розвиток інвалідного руху України, активну благодійну та гуманістичну діяльність.

   Також Софія Якимівна, Климус Мар’яна та Василь Фабіянський були нагороджені Почесними грамотами від Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» за активну участь в громадському житті, вагомий особистий внесок у реалізацію програм соціального захисту та з нагоди 25-річчя від дня створення Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».
     Буську районну асоціацію інвалідів під час фесту представив ансамбль «Діти Надії» з піснею «Перлина-Україна» (керівник Ірина Лаврін) у супроводі танцювального колективу «Еврика» (керівник Тетяна Новак). Мар’яна Климус читала власні поезії.
    Окрім представників Бущини, на сцені театру також виступили учасники з Радехівської асоціації інвалідів, Жовківського районного товариства інвалідів, Львівського Міжрегіонального центру соціальної-трудової, професійної та медичної реабілітації людей з інвалідністю, Городоцької районної асоціації інвалідів, Червоноградської міської організації неповносправної молоді «Ніка» та районної асоціації інвалідів, Радехівської районної асоціації інвалідів.