Головна Культура Цьогоріч у Львові започаткували Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика

Цьогоріч у Львові започаткували Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика

Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика: організатори розкажуть усі подробиці під час онлайн-трансляції

Цьогоріч у Львові започаткували Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика, який присвятили пам’яті видатного українського композитора. Головним завданням Конкурсу є підтримка і промоція симфонічної творчості нового покоління молодих українських композиторів, збереження та розвиток традицій національної композиторської школи, яскравим представником якої є Мирослав Скорик.

Метою Конкурсу є:

– підтримка талановитих молодих українських композиторів, які працюють в симфонічному жанрі сучасної класичної музики;

– формування зацікавлення широкої аудиторії до сучасної класичної музики та творчості молодих українських композиторів;

– популяризація та впровадження в концертні програми українських симфонічних оркестрів творів молодих українських композиторів.

Предмет Конкурсу – твір для симфонічного оркестру тривалістю від 10 до 18 хвилин, який завершено не раніше, як п’ять років до початку проведення Конкурсу (до 2021 року). Твір може мати попередні публічні виконання, однак не може бути нагороджений на інших композиторських конкурсах в Україні та за кордоном.

До Конкурсу допускають партитури виключно для симфонічного оркестру без участі інструментів соло чи вокалістів, а також без застосування електроніки чи мультимедіа. Твір повинен базуватися на переосмисленні традицій української симфонічної музики у поєднанні з новаторськими пошуками, притаманними світовій музиці другої половини XX – початку XXI століття.

Участь у Конкурсі безплатна. Учасниками можуть стати молоді українські композитори, яким у 2021 році виповнюється не більше 40 років і які є громадянами України.

Відтак, 1 липня, о 16:00 год під час онлайн-трансляції на сторінці Конкурсу у Facebook Богдан Сегін (виконавчий директор Конкурсу) та Северин Гундяк (секретар Конкурсу) розкажуть детальніше про умови Конкурсу, а також дадуть відповіді на усі запитання.

Трансляція відбудеться на офіційній сторінці Конкурсу у Facebook: https://www.facebook.com/Skoryk.Composers.Competition

Повна інформація про Конкурс за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/announcements/myroslav-skoryk-composers-competition/

Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика: організатори розкажуть усі подробиці під час онлайн-трансляції

Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика: організатори розкажуть усі подробиці під час онлайн-трансляції