Головна Культура У Буській гімназії відбувся методичний тиждень

У Буській гімназії відбувся методичний тиждень

З 13 по 17 листопада 2017 року  в НВК «Буська ЗОШ І ст.  –  гімназія-інтернат ім. Є.Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка» відбувалися заходи в рамках методичного тижня кафедри природничо-математичних дисциплін (завкафедрою С.Друзь).

Усі ці заходи пронизувала єдина методична ідея – формування ключової компетентності «Екологічна грамотність і здорове життя» засобами предметів природничо-математичного циклу.


Було проведено відкриті уроки з географії (вчителі Гораєцька Ірина Петрівна, Гриненко Ірина Михайлівна), фізики (вчителі Павлик Надія Миколаївна, Димон Віра Сергіївна), математики (вчитель Березовська Ольга Михайлівна), хімії (вчитель Литвин Оксана Григорівна), біології (вчитель Друзь Світлана Зіновіївна).

Завдяки співпраці НВК з РІМЦ (керівник Максим Г.С., методист Дубас О.М.) молоді вчителі шкіл Буського району мали змогу відвідати уроки математики, географії та біології.

На уроках географії увазі гостей було запропоновано організацію групової роботи під час вивчення тем «Корисні копалини України» (8 клас, І.Гриненко) та «Глобальні проблеми людства» (10 клас, І.Гораєцька).

На уроці математики молоді педагоги мали можливість спостерігати за організацією уроку, інтегрованого з біологією  (вчитель математики О.Березовська , вчитель біології О.Горошко). Особливістю уроку з теми «Розв’язування задач на всі дії з дробами» було використання текстів задач на  тематику, пов’язану зі здоров’ям та його збереженням.

У БУСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ ВІДБУВСЯ МЕТОДИЧНИЙ ТИЖДЕНЬ

Урок біології (вчитель С.Друзь) відбувався у 9 класі. Учні саме цього класу вперше працюють за новою програмою, яка більшістю фахівців вважається досить складною. Додаткові проблеми виникають під час вивчення матеріалу, пов’язаного з біохімічними процесами, зокрема теми «Фотосинтез». Тому в якості оптимального методу, що якнайкраще сприяв би засвоєнню учнями навчального матеріалу, вчителем було обрано метод пояснення з використанням асоціативних схем.

Після відвіданих уроків молоді педагоги мали можливість поспілкуватися з досвідченими колегами з приводу актуальних питань, пов’язаних з проблемами сучасної освіти.

Загальні підсумки були підведені на засіданні кафедри природничо-математичних дисциплін.