Головна Культура У Львівському історичному музеї відкрили виставку «Археологічні знахідки Палацу Великих Князів Литовських»

У Львівському історичному музеї відкрили виставку «Археологічні знахідки Палацу Великих Князів Литовських»

9 серпня перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус взяв участь у відкритті виставки «Археологічні знахідки Палацу Великих Князів Литовських. Повсякденність Вільнюського двору» у Львівському історичному музеї.

У вітальному слові Андрій Білоус підкреслив, що Львівський історичний музей стає епіцентром проведення цікавих проектів.

«Доказом цього є і сьогоднішня виставка, в якій багато символізму. Палац Великих Князів Литовських – це місце, де мала б бути вирішена доля України. Вона вирішилася, але пішла іншим шляхом… І сьогодні, і багато років тому українці, литовці, білоруси, поляки, які мали досвід проживання в одній державі, продовжують будувати спільний культурний простір», – поділився враженнями перший заступник голови Львівської обласної ради.

Андрій Білоус також подякував Національному Музею – Палацу Великих Князів Литовських (Вільнюс, Литовська Республіка) та Львівському історичному музею за організацію цікавої виставки.

Додамо, що на відвідувачів музею чекають автентичні археологічні знахідки ХІV-ХVІІ ст., інформаційні стенди та макети, які познайомлять їх із історією Вільнюського замку і Палацу Великих Князів Литовських.

Цікаво, що близько 200 виставкових експонатів відображають п’ять основних тем: кахлі (система опалення та прикрашання інтер’єру резиденції), озброєння (зброя та обладунки), їжа та посуд, гігієна та санітарія.

Зауважимо, що у Львівському історичному музеї (м. Львів,пл. Ринок, 6) виставка працюватиме до 15 жовтня.