Головна Культура У Львівському Палаці мистецтв відбудеться показ унікальних народних костюмів

У Львівському Палаці мистецтв відбудеться показ унікальних народних костюмів

12-15 липня у Львівському Палаці мистецтв пройде масштабне культурно-мистецьке дійство – «Фестиваль дизайну вишиванки», метою якого є демонстрація багатої та колоритної національної культури України.

В рамках фестивалю відбудеться виставка унікальних народних костюмів – експонатів фонду Музею народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького.

На показ львів’янам та гостям фестивалю будуть виставлені шість костюмів, які репрезентують національний колорит західних областей України. Ще один костюм надає для експозиції Історико-краєзнавчого музею в місті Винники.

Як зазначив заступник директора з наукової роботи Музею народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького Сергій Ципишев, народний стрій є лише частиною великої колекції, яка зберігається у фонді музею. «Ще із 60-их років експонати один за одним накопичували у відділі будівництва при Музеї етнографії. Станом на сьогодні музейна колекція налічує близько 22 тисяч експонатів – одяг, посуд, предмети народного побуту, церковні книги, тощо. Шість комплектів одягу є надзвичайно колоритними і саме їх зможуть побачити гості «Фестивалю дизайну вишиванки», – повідомив Сергій Ципишев.