Головна Культура У Львівському палаці мистецтв відбувся міжнародний симпозіум художнього текстилю

У Львівському палаці мистецтв відбувся міжнародний симпозіум художнього текстилю

21 лютого у комунальному закладі Львівської обласної ради Львівський палац мистецтв відбулася церемонія закриття Другого міжнародного симпозіуму художнього текстилю “Вчитель і учень”

За словами авторки проєкту, професорки Львівської національної академії мистецтв Зеновії Шульги, симпозіум тривав майже  два місяці. Участь у  ньому  взяли 14 навчальних мистецьких закладів з України та Польщі, зокрема 77 учнів/студентів, 28 вчителів/педагогів та 12 членів міжнародного журі (Україна, Польща, Молдова, Румунія, Еквадор).

Симпозіум відбувався у двох форматах, зокрема у виставкових залах Львівського палацу мистецтв, а також дистанційно під час проведення міжнародних наукових конференцій та  круглих столів.

Як зазначив голова Львівської обласної організації Національної спілки художників України Ігор Гавришкевич, назва симпозіуму є не випадковою, а насправді окреслює його головну концепцію. «У назві закладений основний зміст. Слід передати нашим дітям досвід, патріотизм та неабиякий професіоналізм, який ми бачимо у цих роботах», – резюмував він.

«Цей симпозіум вкотре підтверджує, що ткацтво – це не просто ремесло, а мистецтво. Слід зазначити, що усі роботи надзвичайно високого рівня»,- сказала заступниця директора з навчальної роботи  Косівського  інституту прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ, кандидат мистецтвознавства Вікторія  Дутка-Жаворонкова.