Головна Культура У Буську відбулася урочиста академія і святковий концерт до Дня Конституції України

У Буську відбулася урочиста академія і святковий концерт до Дня Конституції України

Двадцять п’ятий день народження Основного Закону України – Конституції – відзначатимуть бущани разом з усією Україною в понеділок, 28 червня.

А вже сьогодні, напередодні цієї знаменної дати, 25 червня, у міському народному домі відбулася урочиста академія і святковий концерт за участю керівництва Буської міської ради на чолі з Ростиславом Сліпцем, голови Золочівської районної ради Ореста Кавецького, Народного депутата України Михайла Бондара, представників громадськості, ЗМІ.

Звертаючись до учасників академії, Ростислав Сліпець акцентував увагу присутніх на значимості прийняття у 1996 році Верховної Радою України Основного Закону для становлення та розвитку нашої країни.

“З кожним роком усі ми все глибше усвідомлюємо значення Основного Закону для розбудови держави, для правового оформлення її незалежності, демократизації суспільства, закріплення та розширення прав людини і громадянина.

Конституція 1996 року увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності та соборності України.

Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Саме цей акт заклав підвалини майбутніх економічних, соціальних та духовних перетворень у суспільстві”, – зазначив під час свого виступу Буський міський голова.

Перед початком виступу Ростислава Сліпця учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять депутата міської ради, голови Буської РДА 2015-2019 рр. Петра Мороза.

Також привітали бущан з 25-ю річницею Конституції України Народний депутат Михайло Бондар та голова Золочівської районної ради Орест Кавецький. Право покласти квіти до пам’ятника Незалежності від учасників урочистостей надали молодому поколінню.

Надалі відбувся святковий концерт за участю кращих вокальних, інструментальних і танцювальних колективів, окремих виконавців,хору працівників закладів культури Буської міської територіальної громади.

Ведучими заходу були Євген Ярема та Любов Огороднік.

Перед початком урочистостей у фойє міського будинку культури усі охочі мали нагоду ознайомитися з виставкою робіт вихованців та педагогів Буського будинку дитячої та юнацької творчості.

Окрім адмінцентру, святкування Дня Конституції України у ці дні відбудеться у більшості населених пунктів громади.