Головна Листи 2020-рік був роком викликів та конкретних справ на Бущині

2020-рік був роком викликів та конкретних справ на Бущині

Від першого весняного місяця, березня, визначальною в житті не лише Бущини, а й України і всього світу стала пандемія, пов’язані з нею обмеження та економічні труднощі. На Бущині теж на паузу став бізнес, школи перейшли на дистанційне навчання тощо. Та попри це на дорогах, у закладах освіти, культури, медицини тривали ремонти, реконструкції, оновлення. Детально про підсумки роботи «Буському медіа порталу» розповів перший заступник голови Буської РДА Богдан ГРИНИШИН.

Досягнення 2020 року в освітній галузі Бущини

Капітальний ремонт спортивної площадки ДНЗ “Рукавичка” с.Побужани

– Не буду вдаватись у великі цифри, їх можна самостійно переглянути у відкритому доступі мережі Інтернет по кожному проекту, скільки вкладено державних, обласних, районних та спонсорських коштів. Головне, що спільними зусиллями вдалось зробити чимало, а як далі буде – все залежитиме від новоутворених громад.

Рік, що минув, незважаючи на випробування, пов’язані із карантинними обмеженнями, став плідним на здобутки, проекти та зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів. Навчальний простір обладнано зручними шкільними меблями, підручниками, технікою. З метою забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної освіти відповідно проєкту «Нова українська школа» у 2020 році було закуплено 592 комплектів шкільних меблів, 37 комплектів комп’ютерної техніки, дидактичні матеріали та різні приладдя.

2020-рік, що минув, був роком викликів та конкретних справ на БущиніПридбання меблів для ДНЗ “Берізка” м.Буськ

І хоча навчальний рік для школярів завершився дистанційно, робота над матеріально-технічним забезпеченням не припинялась. Вдалось здійснити капітальний ремонт реконструкції системи опалення в НВК «Яблунівська ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ», здійснити заміну віконних та дверних блоків у Топорівській школі, провести капітальний ремонт санвузлів у Заводській школі та капітальний ремонт їдальні у Буській ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Завдяки участі у мікропроектах вдалось здійснити капітальний ремонт приміщення санвузла Красненської ЗОШ І-ІІІ №1, капітальний ремонт системи освітлення частини приміщень Ожидівської ЗОШ І-ІІІ ст., придбати та встановити спортивно-дитячий майданчик на території Олеської школи, капітальний ремонт частини приміщень будівлі Буської ДЮСШ (заміна віконних блоків) та капітальний ремонт приміщень тиру Буської ДЮСШ.

2020-рік, що минув, був роком викликів та конкретних справ на БущиніРазом з тодішнім головою РДА Олегом Ковалем ми постійно контролювали хід виконання робіт по капітальному ремонту приміщень «Андріївського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». Цей проект вдалось завершити за допомогою Державного фонду регіонального розвитку, ОДА, районних та спонсорських коштів.

Із залишків освітньої субвенції здійснено придбання для зміцнення матеріально-технічної бази ЗЗСО, зокрема, шкільних меблів 26 найменувань, комп’ютерного обладнання та приладдя (навчальні комп’ютерні класи, інтерактивні комплекси та комп’ютерне обладнання та приладдя);  котельної установка на платформі працююча на твердому паливі для Новомилятинської ЗОШ І-ІІІ ст.; холодильно-морозильного обладнання 4 шт; дошки аудиторних 50 шт.; 6 газових котлів для шкіл району.

2020-рік, що минув, був роком викликів та конкретних справ на БущиніПридбання та встановлення спортивно-дитячого майданчика на території Олеська-ЗОШ-І-ІІІ-ст.

За кошти районного бюджету придбали торфобрикет 481 тонна, паливну деревину (дрова) – 456м3, спеціальний одяг та аксесуари для забезпечення потреб кабінету ЗВ, макет автомата Калашнікова, повний комплект для забезпечення потреб кабінету Захисту Вітчизни, щебінь, цемент, насоси циркуляційні для системи опалення та водопостачання 3 шт., світильник стельовий світлодіодний 250 шт.;

Відзначу також участь у різних програмах, які принесли результати, зокрема було виготовлено проєктно-кошторисну документацію для реконструкцій будівлі Олеської школи та Красненська ЗОШ І-ІІІ, придбання та ремонт обладнання для харчоблоків Буської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, шкільний автобус (придбано два автобуси «Атаман»).

2020-рік, що минув, був роком викликів та конкретних справ на БущиніКапітальний ремонт частини приміщень та заміна дверей в Яблунівська-ЗОШ-І-ІІ-ст.

Є, звичайно, й проблеми, які доведеться вирішувати громадам, що утворились. Але головне – що незважаючи на складні карантинні випробування під час завершення навчального року та виклики щодо організації 2020/2021 навчального року, потужна освітянська громада зуміла примножити свої досягнення.

У наступних матеріалах підсумки роботи в галузях культури та медицини.